Uit de blog

Bio Bakkerij De Trog, een passioneel verhaal van vastberadenheid

23/01

Uit de blog

Brood bakken, het is nog echt handenwerk bij De Trog. Uiteraard zijn er enkele machines aangeschaft die het werk lichter maken, want niet elk broodje kan met de hand worden opgebold. Maar wat opvalt, is dat hier het ambacht nog echt wordt gevierd.

Hendrik: “Het was een jongensdroom om weer brood te bakken zoals mijn grootvader dat deed. Uitsluitend het verwerken van pure grondstoffen van uitsluitend biologische origine, geen broodverbeteraars of andere artificiële toevoegingen, met respect voor het vak en ambacht van een echte bakker en vergezeld met de nodige portie bezieling en passie.”

Het was een jongensdroom om weer brood te bakken zoals mijn grootvader dat deed.
- Hendrik Durnez, Bio Bakkerij De Trog

De bakkerij kent een rijke geschiedenis en zag het levenslicht in de late jaren 70 in het historische stadscentrum van Brugge.

De bakkerij was al snel een succes en de klandizie groeide gestaag. In 1996 besloot Hendrik voor zichzelf te beginnen in het dorpje Geluwe. In 2005 werd ook besloten dat het anders moest en werd de verhuizing ingezet naar de huidige locatie in Ieper. De bakkerij groeide, maar de pijlers van De Trog bleven bestaan. Heel bijzonder is het feit dat, ondanks dat de bakkerij groeit, De Trog geen compromissen doet aan haar brood. De bakkerij is nog steeds even flexibel als op de eerste dag en daardoor is het mogelijk om ook in kleine aantallen custom made te leveren.

Lees het volledig artikel >

Deeg-opbollen_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg