Recipes
Italiaanse Déjeuner brood boterham
Italiaans droombroodje voor iedere boterhamdoos!
- 1 Déjeuner brood
- 3 kleine kipfilets
- 150g Premium Pesto Sud'n'Sol
- 1 avocado
- 150g Kerstomaten Sud'n'Sol
- 15-18 plakjes Pastrami
- Handvol Postelein
- 12 Tal basilicum blaadjes
Venkel salade:
- 1 Venkel + blaadjes venkel
- 100g Abrikozen blik
- Sap van 1 sinaasappel
- Zeste van ½ sinaasappel
- Olijfolie
- Zout
- Zwarte peper
Bereiding
- Het brood afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 12-15 minuten, laten afkoelen en in gelijke broodsneetjes snijden.
- De kipfilets horizontaal doormidden snijden en tussen een bakpapier of folie met een vleeshamer plat slaan. Marineren met een scheutje olijfolie, peper en zout. Grillen op een hete grillpan tot gaar en laten afkoelen.
- De avocado schillen en prakken met de pesto. Meng tot consistente massa.
- Venkelsalade:
de venkel in 2 snijden en in heel fijne reepjes raspen of snijden. Laten marineren met sinaasappelsap, zeste, zout, peper, scheutje olijfolie en de gehakte blaadjes van de venkel gedurende minimum 1 uur. Snijd ondertussen de halve abrikozen uit blik in fijne reepjes en voeg toe aan de salade. - Afwerking:
De onderkant van het broodje besmeren met de avocado-pesto, leg daarop enkele blaadjes postelein, de gegrilde kipfilet en daarop de pastrami. - Dresseer daarop de venkel salade, enkele gemarineerde kerstomaten en een 2-tal blaadjes basilicum. Goed aandrukken om gemakkelijk in 2 te kunnen snijden.
- Italiaanse smaakbok in de boterhamdoos steken!
Allergenen: Gluten, Lactose