Blog
Troggeling - Food Waste Reduction Beer
05/03
's Werelds eerste 'bread red ale', gemaakt van surplus bio desembrood.
Bio De Trog wenst een nieuw doel te geven aan haar broodoverschotten. Om van surplus brood een biologisch bier te maken was dan ook een logische stap. Met onze Troggeling gaan we namelijk terug naar de oorsprong van het bier:
Toen eeuwen geleden in Mesopotamië per toeval een stukje brood in een teil water belandde, leidde dat tot een der meest heuglijke ontdekkingen in uit de geschiedenis: het bier!
Onze Troggeling rakelt deze oeroude methode terug op. We brouwen ons bier van ons surplus spelt desembrood. Een echt food waste reduction bier, waarbij het brood gebruikt wordt al basis voor ons magisch eigen graannat.
Er bestaan geen twee betere partners in crime dan brood en bier:
beide zijn oeroude producten en zijn gemaakt van quasi dezelfde ingrediënten.
Een basisversie van eender wat kan op simpele wijze ontstaan,
maar het vergt echt vakmanschap om tot een meesterproduct te komen.
Hun allergrootste overeenkomst?
Ze zijn een van de beste uitvindingen sinds de mens begreep hoe graan werd verbouwd!
Geniet van onze biertjes met een zuurdesem boterham van Bio Bakkerij De Trog erbij.
Kwestie van het glas vol en de cirkel rond te maken.
Onze Troggeling is een allemansvriend.
Ze verleidt met haar volle, fluwelen vormen, maar verrast door een subtiele bittere complexiteit en een aangenaam zuurtje.
Bio Bakkerij De Trog creëert in samenwerking met een lokale brouwer dit magisch drankje. Ongepasteuriseerd en ambachtelijk gebrouwen op kleine schaal in Gent, bij brouwerij De Wilde Brouwers. Een brouwerij waar duurzaamheid en lokaliteit centraal staan. De Brouwerij zet zich in voor tal van ecologische projecten zoals bijvoorbeeld het omzetten van regenwater tot proceswater. Hierbij minimaliseren we de impact van het productieproces op het milieu, en creëren we ook een duurzame lange termijn partnership.
Ontdek 's werelds eerste bread red ale!