Blog

Pide Burgerbroodje met ‘pulled lamb’

10/05

Blog

Ontdek hier het volledige pulled lamb recept met onze Turkse Pide! Smoke it, low and slow!

Ingrediënten:

Gemarineerd stuk lamsvlees
Postelein
Harissa
Yoghurt
Peper
Zout
Rucolapesto


FSSimon07_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg

Maak een lekkere marinade met olijfolie, harissa, look, rozemarijn, peper & zout en laat het lamsvlees er 24 uur in rusten. Steek de smoker aan en laat het gemarineerd stuk lamsvlees ongeveer 9 uur rustig roken, gewikkeld in zilverfolie.

Bak de broodjes als laatste zo’n halve minuut af in de smoker. Trek het zachte lamsvlees met een scherp mes en een vork in stukken en snij de burgerbroodjes doormidden. Neem een helft van een burgerbroodje en beleg met postelijn, harissa-yoghurt dressing, lamsvlees en rucolapesto.

Top als laatste met de bovenkant van het burgerbroodje.

FSSimon40_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg

Tip

Maak zeker je harissa en rucolapesto zelf vanaf nul. Wanneer je te veel hebt, kan je hem invriezen en ontdooien wanneer een smakelijke gelegenheid zich voor doet.

Simon-tafel_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg
simon-buite_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg