Blog
Herfstbrood in de kijker
29/09
Dit brood gaat samen met het vallen van de herfstbladeren!
Dit klein bolleke is groots in zijn smaak. Door de rijke toevoeging van rozijnen en mout heeft het een heel typische licht zoete smaak met een heerlijk geroosterde toets.
Smaken die blenden bij deze tijd van het jaar. Dit brood gaat samen met het vallen van de herfstbladeren!
Het deeg is vervaardigd op basis van 100% op steen gemalen meel. Gemengd met havervlokken en tarwevlokken wordt dit heerlijk ovenmolleke uw dagelijkse bron van vezels.
Gebakken op stenen vloer zorgt het er voor een heerlijke krokante korst.
Pluspunt:
Haver zit boordevol essentiële vitames en mineralen zoals vitames B1, B5, magnesium, zink en ijzer
❝ Good- to –know :Door onze traditionele manier van brood maken hebben we heel weinig gist nodig, hierdoor heeft het brood een langere rijstijd nodig, waardoor zich op natuurlijke wijze aroma’s en structuur ontwikkelen.
Recept-idee!
Kaasplankje met perenchutney:
Zorg er voor dat de kazen op kamertemperatuur zijn,
dan komt de smaak het beste tot zijn recht.
Serveer het plankje met perenchutney en enkele sneetjes ovenmolleke van Bio De Trog!
Op een kaasplankje horen 5 verschillende soorten kaas te liggen:
- Een geiten of schapenkaas.
- Wit schimmel kaas, deze kazen rijpen gedurende
4 – 8 weken met behulp van een witte schimmel.
Bekende soorten zijn brie en camembert. - Harde en half harde kaas.
Deze kaas wordt geperst, waardoor het veel vocht verliest.
Hierdoor blijft de kaas erg lang houdbaar. - Een roodflora, ofwel roodbacterie kaas.
Deze kaas krijgt tijdens het rijpen een rode kleur.. - Blauwe kaas. Blauwe kaas is een schimmelkaas
die gedurende 3 – 8 maanden rijpt en heeft een erg sterke smaak.
Chutney:
3 peren in stukjes
Handjevol rozijnen
Sap van een 1/2 citroen
2 el witte wijnazijn
1 tl kaneel
1 el bruine suiker
2 kruidnageltjes
Snuf zout
Doe alle ingrediënten in een steelpan. Laat de chutney gedurende een half uur op een zacht vuur stoven.
Verwijder de kruidnageltjes en doe de chutney in een schone pot.