Blog

Cajun - Buttermilk bread fries & Tartare

11/05

Blog

Heerlijke broodfrietjes, op smaak gebracht met karnemelk, cajun specerijen en een kruidentartaar als dipsaus.

Benodigdheden:

- Mayonaise met citroen: 250 gr
- Tartaar kruiden: 50 gr
- Karnemelk: 200 gr
- BIO Maisbrood (EP 00059): 800 gr
- Eieren: 3 st.
- Paneermeel: 100 gr
- Specerijen: type cajun spices: 20 gr

De-Trog-broodfrietjes-2_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg

Snij het maisbrood in frietjes reepjes van 2cm op 2cm en met een lengte naar keuze.
De reepjes mogen ook iets dikker gesneden worden voor stevigheid.
Klop eieren los met karnemelk en de cajun specerijen.
Meng de mayonaise goed met de tartaar kruiden en laat even trekken.
Rol de reepjes broodfrietjes eerst in het karnemelk mengsel en vervolgens in het paneermeel.
Frituur krokant op 175°C. Het beste resultaat bereik je in de friteuse maar het kan ook in de oven.
Serveren als knapperige snack, hapje of op een plankje als sharing dish.

Genieten maar!