Focaccia - Tomatentartaar- -Bloemkool Meuniére - Oud Brugge - Basilicum

Topper als vegetarisch gerecht: Focaccia tomaat met granité & bloemkoolsteak

De Trog Pur Pain Sorbet Of Granite Van Basilicum Bio Focaccia Tomaat 80G 1 Lr

Ingredienten 4 pers

- 2x De Trog Bio focaccia tomaat 80g
- 200g Sud'n'Sol tomatentartaar

Granité:
- 50g Basilicum blaadjes vers
- 250ml water
- 45g suiker
- Bloemkoolsteak Meunière
- 4 Groene of Paarse bloemkool steaks
- 100g Kappertjes gepekeld
- klein bruine boter

Kaas Espuma:
- 1dl volle melk
- 1dl room
- 1dl groentenbouillon
- 150g oud brugge
- 1 mespunt Vadouvan “Verstegen”
- 0,5g Xanthaangom
- ½ blaadje gelatine
- Olijfolie
- Peper en zout
- 1tl Sumac poeder
- Partjes groene tomaten (tomatillo’s)

1. Snij de foccacia in een lang rechthoekig stuk, bak af gedurende 5-7 min op 180°C.

2. Basilicumgranité: Basilicum kort schrikken in koken water en dan in ijswater doen. Cutteren tot puree met suiker en water, invriezen tot granité.

3. Kaasschuim: alles samen in thermomix gedurende 25 min 100°C tot glad/stand 5. Geweekte gelatine op het einde ondermixen. Afkoelen en in siphon met 2 gasbombs

4. Groene bloemkool in steak snijden en bakken à la meunière in rijkelijke bruine boter op een laag vuur tot gaar, kappertjes toevoegen en afkruiden.

5. Groene tomatillo’s in partjes snijden en marineren in olijfolie en peper en zout

6. Dresseer zoals bord met de tomatentartaar, werk kaasschuim af met sumac.


Allergenen: Gluten, lactose, selder


Meer info omtrent dit product >