Ep0435 Sfeerfoto Lores 01

BIO tafelbroodje meergranen

Ref nr: EP0436
Rechthoekig tafelbroodje op basis van meergranenbloem en met heel krokante korst; op vloer gebakken.

omschrijving

Dit tafelbroodje op basis van meergranenbloem. Het brood heeft een krokante korst en is op steen gebakken. Het brood is afgewerkt met een topping van granen en zaden: 

  • Zonnebloempitten: zouden actief de cholesterol verlagen. Daarbovenop zouden ze vitamine E, B, B6 en B11 bevatten. Verder zouden ze magnesium, fosfor en seleen bevatten.
  • Havervlokken: Haver zou zowel zetmeel bevatten dat traag opgenomen wordt waardoor je lang verzadigd blijft en het zou ook  fungeren als voeding voor je darmflora. Haver zou rijk zijn aan proteïnen, onverzadigde vetten en vitamine B. Haver wordt al meer dan 4.000 jaar geconsumeerd. In de Oudheid werd het gezien als een voedingsmiddel voor de lagere klassen, maar deze perceptie is nu veranderd
  • Sesamzaad: zou voedingsvezels en proteïnen bevatten. Het zaad zou vitamine B bevatten en magnesium.  
  • Tarwevlokken: bevat veel vezels en zorgt voor een lang verzadigd gevoel. 

 Zoals al onze producten is deze ambachtelijk vervaardigd en gemaakt met uitsluitend biologische ingrediënten.

technische fiches op aanvraag

Kenmerken

Eigenschappen
apéro, vierkant, rijke smaak van zaden en granen,
Graansoort
tarwe
Korst
bruin
Topping
granen
Gewicht
200g
Afmetingen (HxLxB, mm)
70x125x125
Verpakking
IQF
Rijsagent
desem-gist
Aantal stuks
24
Vegan
ja
Allergenen
Voor allergenen info, raadpleeg de technische fiche. Deze kunnen opgevraagd worden in je verkooppunt of via info@detrog.be. Onze producten worden gemaakt in een bakkerij waar sowieso ook gluten, melk, ei, noten, soja en sesam verwerkt worden.
  1. “Frans" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  2. “Française" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  3. De naam “Ardeens" verwijst naar het rustieke karakter van het brood.