0042 Sfeerfoto Lores 02

BIO meergranen

Ref nr:EP0022

omschrijving

Klein meergranen gist-en desem brood op basis van huisgemaakte desem. Dit nutrition brood bevat havervlokken, boekweitgrutten, lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten en zit dus boordevol positieve eigenschappen! 

  • Zonnebloempitten: zouden actief de cholesterol verlagen. Daarbovenop zouden ze vitamine E, B, B6 en B11 bevatten. Verder zouden ze magnesium, fosfor en seleen bevatten.
  • Havervlokken: Haver zou zowel zetmeel bevatten dat traag opgenomen wordt waardoor je lang verzadigd blijft en het zou ook  fungeren als voeding voor je darmflora. Haver zou rijk zijn aan proteïnen, onverzadigde vetten en vitamine B. Haver wordt al meer dan 4.000 jaar geconsumeerd. In de Oudheid werd het gezien als een voedingsmiddel voor de lagere klassen, maar deze perceptie is nu veranderd.
  • Lijnzaad: een middel bij darmproblemen en zou daarnaast ook goed zijn voor onder andere je hart en bloedvaten. 
  • Sesamzaad: zou voedingsvezels en proteïnen bevatten. Het zaad zou vitamine B bevatten en magnesium.  
  • Boekweitgrutten: dit zijn gepelde en gebroken boekweitzaden. Boekweit zou goed zijn voor de bloedvaten. Boekweit bevat magnesium en zou ook helpen tegen diabetes en zorgen voor een lagere cholesterol! 

Zoals al onze producten is deze ambachtelijk vervaardigd en gemaakt met biologische ingrediënten.

technische fiches op aanvraag

Kenmerken

Eigenschappen
ovaal, ambachtelijk, authentiek met lichte desemsmaak
Graansoort
tarwe
Korst
bruine korst
Topping
meergranen mix
Gewicht
500g
Afmetingen (HxLxB, mm)
90x220x140
Verpakking
IQF
Rijsagent
desem-gist
Aantal stuks
20
Vegan
ja
Allergenen
Voor allergenen info, raadpleeg de technische fiche. Deze kunnen opgevraagd worden in je verkooppunt of via info@detrog.be. Onze producten worden gemaakt in een bakkerij waar sowieso ook gluten, melk, ei, noten, soja en sesam verwerkt worden.
  1. “Frans" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  2. “Française" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  3. De naam “Ardeens" verwijst naar het rustieke karakter van het brood.