Ep0078 Sfeerfoto Lores 02

Bio halve baguette meergranen

Ref nr:EP0078
Halve gistdesembaguette met meergranentopping.

Omschrijving

Dit knapperig stokbrood is heerlijk om te beleggen. Vervaardigd met onze huisbereide desem blijft ze extra lang vers. Afgewerkt met een smakelijke meergranentopping van havervlokken, lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten. 

Wist je dat?

  • Zonnebloempitten: zouden actief de cholesterol verlagen. Daarbovenop zouden ze vitamine E, B, B6 en B11 bevatten. Verder zouden ze magnesium, fosfor en seleen bevatten.
  • Havervlokken: Haver zou zowel zetmeel bevatten dat traag opgenomen wordt waardoor je lang verzadigd blijft en het zou ook  fungeren als voeding voor je darmflora. Haver zou rijk zijn aan proteïnen, onverzadigde vetten en vitamine B. Haver wordt al meer dan 4.000 jaar geconsumeerd. In de Oudheid werd het gezien als een voedingsmiddel voor de lagere klassen, maar deze perceptie is nu veranderd.
  • Lijnzaad: een middel bij darmproblemen en zou daarnaast ook goed zijn voor onder andere je hart en bloedvaten 
  • Sesamzaad: zou voedingsvezels en proteïnen bevatten. Het zaad zou vitamine B bevatten en magnesium.  

technische fiches op aanvraag

Kenmerken

Eigenschappen
knapperig, ambachtelijk vervaardigd, afgewerkt met meergranen topping.
Graansoort
tarwe
Korst
bruin
Topping
meergranentopping (havervlokken, lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten)
Gewicht
120g
Afmetingen (HxLxB, mm)
50x180x60
Verpakking
IQF
Rijsagent
desem-gist
Aantal stuks
80
Vegan
ja
Allergenen
Voor allergenen info, raadpleeg de technische fiche. Deze kunnen opgevraagd worden in je verkooppunt of via info@detrog.be. Onze producten worden gemaakt in een bakkerij waar sowieso ook gluten, melk, ei, noten, soja en sesam verwerkt worden.
  1. “Frans" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  2. “Française" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  3. De naam “Ardeens" verwijst naar het rustieke karakter van het brood.