0511 Sfeerfoto Lores 02

BIO zuiver spelt

Ref nr:0511
Klein 100% spelt desembrood. Uw dagelijkse bron van vezels.

Omschrijving

Klein vormbroodje vervaardigd op basis van pure speltmeel, zonder toevoeging van tarwe. Vervaardigd op basis van een in huis gemaakte desem, zonder toevoeging van gist. 

Spelt (triticum spelta) is geen tarwe (triticum sativa) en het is één van de originele, natuurlijke granen gekend door de mens. Recente opzoekingen in Europa hebben nog onlangs bewezen dat Spelt hier reeds groeide meer dan 9000 jaar geleden. Spelt is een ideaal graan voor biologische teelt daar het weinig bemesting nodig heeft en goed resistent is tegen ziektes. Spelt bevat op natuurlijke wijze magnesium en ijzer. Daarnaast bevat dit oergraan meer essentiële vetzuren en ruwe vezels dan gewone tarwe.

Het wordt ook algemeen aanvaard voor wie  overgevoelig is aan tarwe-gluten, zij meestal wel producten met spelt beter verteren en daar geen ongemakken van hebben.

Ambachtelijk vervaardigd op basis van biologische grondstoffen.

technische fiches op aanvraag

Kenmerken

Eigenschappen
rechthoekig, ambachtelijk, authentiek, licht desemsmaak,
Graansoort
spelt
Korst
lichtbruine korst
Topping
bloem
Gewicht
500g
Verpakking
dagvers
Rijsagent
desem
Vegan
ja
Allergenen
Voor allergenen info, raadpleeg de technische fiche. Deze kunnen opgevraagd worden in je verkooppunt of via info@detrog.be. Onze producten worden gemaakt in een bakkerij waar sowieso ook gluten, melk, ei, noten, soja en sesam verwerkt worden.
  1. “Frans" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  2. “Française" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  3. De naam “Ardeens" verwijst naar het rustieke karakter van het brood.