Screen Shot 2018 04 05 At 10 58 15

BIO zonnepit

Ref nr:0028
Groot lichtbruin gistbrood met zonnebloempitten, op stenen vloer gebakken. Uw dagelijkse bron van vezels.

Omschrijving

Groot gistbrood met zonnebloempitten. Zonnebloempitten bevatten vitamine E, B, B6 en B11 bevatten. Alsook magnesium, fosfor en seleen. 

Wit je dat? Zonnebloemen worden al duizenden jaren verbouwd omwille van hun pitten. Oorspronkelijk werd dit gedaan door de indianen in Peru en Mexico. De Spanjaarden brachten de pitten rond 1500 naar Europa. Het waren de Russen die in de 19e eeuw op het idee kwamen er olie uit te persen. Sindsdien wordt de plant massaal verbouwd, over een groot deel van de wereld.

Vaak wordt de voedingswaarde van deze kleine pitjes erg onderschat. Er zit meer in een zonnebloempit dan de meeste mensen vermoeden. Zo zouden ze één van de rijkste natuurlijke bronnen van vitamine E zijn, een belangrijk antioxidant.

Zoals al onze producten is deze ambachtelijk vervaardigd en gemaakt met uitsluitend biologische ingrediënten.

technische fiches op aanvraag

Kenmerken

Eigenschappen
rond, ambachtelijk, authentiek, zachte structuur & pittig
Graansoort
tarwe
Korst
bruine korst
Topping
zonnebloempitten
Gewicht
800g
Verpakking
dagvers
Rijsagent
gist
Aantal stuks
1
Vegan
ja
Allergenen
Voor allergenen info, raadpleeg de technische fiche. Deze kunnen opgevraagd worden in je verkooppunt of via info@detrog.be. Onze producten worden gemaakt in een bakkerij waar sowieso ook gluten, melk, ei, noten, soja en sesam verwerkt worden.
  1. “Frans" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  2. “Française" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  3. De naam “Ardeens" verwijst naar het rustieke karakter van het brood.