0010 Sesam

BIO sesambrood

Ref nr:0010
Klein lichtbruin desembrood met sesamzaadjes, op stenen vloer gebakken.

Omschrijving

Klein bruin brood op basis van huisgemaakte desem. Het brood wordt afgewerkt met sesamzaadjes. Het broodje is een bron van vezels.

Een desem is een cultuur, gekweekt uit een voedingsbodem – het moederdeeg – die in juiste combinatie met vocht, meel en temperatuur spontaan wilde gisten en lactobacillen ontwikkelt. Hoe ouder het moederdeeg, hoe meer aroma’s vrijkomen en hoe smaakvoller het brood.Ons in huis bereide desem bepaalt het karakter en de authenticiteit van onze producten. Desem zorgt op een natuurlijke wijze voor smaak, aroma, structuur en vershouding. Hierdoor zijn onze broden gevrijwaard van chemische verbeteraars.

Zoals al onze producten is deze ambachtelijk vervaardigd en gemaakt met biologische ingrediënten.

technische fiches op aanvraag

Kenmerken

Eigenschappen
rond, ambachtelijk, authentiek met lichte desemsmaak
Graansoort
tarwe
Korst
bruine korst
Topping
sesamzaadjes
Gewicht
500g
Verpakking
dagvers
Rijsagent
desem
Vegan
ja
Allergenen
Voor allergenen info, raadpleeg de technische fiche. Deze kunnen opgevraagd worden in je verkooppunt of via info@detrog.be. Onze producten worden gemaakt in een bakkerij waar sowieso ook gluten, melk, ei, noten, soja en sesam verwerkt worden.
  1. “Frans" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  2. “Française" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  3. De naam “Ardeens" verwijst naar het rustieke karakter van het brood.