Roggeverdommekejuist

Bio Roggeverdommeke

Ref nr:0158
Desembrood met een beetje gist, bevat naast rozijnen ook krenten en roggemeel.

Omschrijving

Ter nagedachtenis aan de Groote Bakkerij De Volkslust brengt Bio Bakkerij De Trog een broodje in de rekken met een wel erg rijke geschiedenis.
 
Sociaal ondernemen stond ook bij Bakkerij De Volkslust in haar grondbeginselen beschreven. Net daarom gaat een deel van de opbrengt van ons ‘Roggeverdommeke’ naar Bake For Life.
Bake for Life bouwt bakkerijen in de Afrikaanse landen Oeganda en Kenia. 

Andersvaliden, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten werken hier en leren het bakkersvak.
 
Hierdoor krijgen deze mensen een eerlijk bestaan en verdienen ze een salaris waarmee ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Geschiedenis van de naam roggeverdommeke

Het roggeverdommeke vindt zijn oorsprong in de 15de eeuw waar Pieter Pot - een Antwerpse gulle weldoener - roggebrood bakte voor de gevangenen. In de volksmond ‘het brood van de verdoemden’. Tijdens aangelegenheden werd dit recept verrijkt met krenten, rozijnen en boter… het roggeverdommeke was geboren. Met een authentiek recept doen wij dit pareltje uit de Antwerpse geschiedenis de eer aan die het toekomt.

technische fiches op aanvraag

Kenmerken

Eigenschappen
ambachtelijk roggebroodje, krenten, rozijnen, rogge
Graansoort
rogge en tarwe
Korst
licht bruine korst
Topping
krenten en rozijnen
Gewicht
300g
Afmetingen (HxLxB, mm)
50 x 130
Verpakking
dagvers
Rijsagent
desem-gist
Aantal stuks
1
Allergenen
Voor allergenen info, raadpleeg de technische fiche. Deze kunnen opgevraagd worden in je verkooppunt of via info@detrog.be. Onze producten worden gemaakt in een bakkerij waar sowieso ook gluten, melk, ei, noten, soja en sesam verwerkt worden.
  1. “Frans" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  2. “Française" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  3. De naam “Ardeens" verwijst naar het rustieke karakter van het brood.