Rogge Desem

BIO roggebrood

Ref nr:EP0047
Klein roggebrood met opengebarsten korst.

Omschrijving

Roggebrood op basis van vloeibare desem en roggebloem. Typisch plat roggebrood met lange vershouding.

Dit roggebrood op basis van vloeibare desem en roggebloem is typisch plat en heeft een lange vershouding. Brood vervaardigd volledig op basis van roggebloem, word gerezen in houten mandjes en op stenen vloer gebakken. Compact brood met licht bittere kruim en aromatische korst. Bevat weinig gist (<0,5%).
Rogge vormt de ideale afwisseling in uw voedingspatroon.

Wist je dat?

Rogge werd vooral terug gevonden vanaf de Midden Europese Bronstijd 1800-1500 v. Chr. De vezels in rogge zijn goed voor een soepele spijsvertering.

Zoals al onze producten is deze ambachtelijk vervaardigd en gemaakt met biologische ingrediënten.

technische fiches op aanvraag

Kenmerken

Eigenschappen
rond, donker brood, typisch rogge, desem
Graansoort
tarwe-rogge
Korst
beige-bruin, opengebarsten
Topping
/
Gewicht
600g
Afmetingen (HxLxB, mm)
hoogte: 50mm, diameter: 150mm
Verpakking
VRAC
Rijsagent
desem-gist
Aantal stuks
5
Vegan
ja
Allergenen
Voor allergenen info, raadpleeg de technische fiche. Deze kunnen opgevraagd worden in je verkooppunt of via info@detrog.be. Onze producten worden gemaakt in een bakkerij waar sowieso ook gluten, melk, ei, noten, soja en sesam verwerkt worden.
  1. “Frans" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  2. “Française" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  3. De naam “Ardeens" verwijst naar het rustieke karakter van het brood.