Rogge Desem

BIO roggebrood

Ref nr:0159
roggebrood op basis van vloeibare desem en roggebloem. Typisch plat roggebrood met lange vershouding.

Omschrijving

Roggebrood, op basis van huisgemaakte vloeibare desem en roggebloem, is typisch een stevige boterham en heeft een lange vershouding. Dit brood vervaardigd volledig op basis van roggebloem, rijst heel lang in houten mandjes en wordt op stenen vloer gebakken wat zorgt voor een broodkruim met heel veel smaak en een uitzonderlijk aromatische korst.

Rogge vormt de ideale afwisseling in uw voedingspatroon. is ongelooflijk lekker in combinatie met gerookte vis.

Wist je dat?

Puur Roggebrood is ongelooflijk lekker in combinatie met pure gerookte vis. Rogge werd vooral terug gevonden vanaf de Midden Europese Bronstijd 1800-1500 v. Chr. De vezels in rogge zijn goed voor een soepele spijsvertering.

Zoals al onze producten is deze ambachtelijk vervaardigd en gemaakt met biologische ingrediënten.

technische fiches op aanvraag

Kenmerken

Eigenschappen
rond,ambachtelijk, typisch rogge, desem
Graansoort
tarwe-rogge
Korst
donkere korst met barsten
Topping
/
Gewicht
600g
Afmetingen (HxLxB, mm)
hoogte: 50mm, diameter: 150mm
Verpakking
dagvers
Rijsagent
desem-gist
Aantal stuks
1
Vegan
ja
Allergenen
Voor allergenen info, raadpleeg de technische fiche. Deze kunnen opgevraagd worden in je verkooppunt of via info@detrog.be. Onze producten worden gemaakt in een bakkerij waar sowieso ook gluten, melk, ei, noten, soja en sesam verwerkt worden.
  1. “Frans" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  2. “Française" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  3. De naam “Ardeens" verwijst naar het rustieke karakter van het brood.