0061 Bio Koekebrood 500G

BIO koekebrood

Ref nr:0061
Klein wit melkbrood met rozijnen.

Omschrijving

Klein melkbrood met rozijnen. De naam verklapt het al, ons melkbrood wordt bereid met volle melk. Dit zorgt voor een volle en romige smaak. Dit smeuïg melkbrood is buiten melk ook nog eens verrijkt met roomboter, rietsuiker en eieren. De toevoeging van de rozijnen zorgt voor de perfecte finishing touch... Dit alles in de perfecte verhoudingen zorgt voor een heerlijk luxebrood, speciaal op maat van de zoetekauwen!  Zoals al onze producten is deze ambachtelijk vervaardigd en gemaakt met  biologische ingrediënten.

Wist je dat? 

Er is een verschil tussen krenten en rozijnen. Beide zijn gedroogde druiven. Het verschil zit hem in het type druif. Krenten komen van gedroogde pitloze druiven, een klein druivenras dat kleine vruchten produceert. Dit druivenras heet Vitis viniera Korinthiaka, vernoemd naar de Griekse havenplaats Korinthe. Van grote druivensoorten zijn de rozijnen afkomstig. Dit zijn verschillende soorten druiven die voornamelijk groeien in Zuid-Spanje, het Midden-Oosten, Californië, Australië en het Middellandse Zeegebied. De benaming komt van het Engelstalige 'raisin'. 

technische fiches op aanvraag

Kenmerken

Eigenschappen
rond, ambachtelijk, authentiek, luchtige structuur, licht zoet
Graansoort
tarwe
Korst
lichtbruine korst met rozijnen
Topping
bloem
Gewicht
500g
Verpakking
dagvers
Rijsagent
desem-gist
Allergenen
Voor allergenen info, raadpleeg de technische fiche. Deze kunnen opgevraagd worden in je verkooppunt of via info@detrog.be. Onze producten worden gemaakt in een bakkerij waar sowieso ook gluten, melk, ei, noten, soja en sesam verwerkt worden.
  1. “Frans" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  2. “Française" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  3. De naam “Ardeens" verwijst naar het rustieke karakter van het brood.