Haver

BIO haver-desem

Ref nr:EP0050
Haver tarwe brood vervaardigd met huisgemaakte desem.

Omschrijving

Een artisanaal desembrood vervaardigd met biologische haver. Het brood is gemaakt op basis van de unieke huisgemaakte desem van Bio Bakkerij De Trog. 

Haver kent verschillende voordelen die bevorderlijk zijn voor je darmflora. Haver zou zowel zetmeel bevatten dat traag opgenomen wordt waardoor je lang verzadigd blijft en het zou ook  fungeren als voeding voor je darmflora. Haver zou rijk zijn aan proteïnen, onverzadigde vetten en vitamine B. Haver wordt al meer dan 4.000 jaar geconsumeerd. In de Oudheid werd het gezien als een voedingsmiddel voor de lagere klassen, maar deze perceptie is nu veranderd. 

Zoals al onze producten ambachtelijk vervaardigd en gemaakt met  biologische ingrediënten. Het brood heeft een lichte desem smaak.

technische fiches op aanvraag

Kenmerken

Eigenschappen
rond, ambachtelijk, authentiek met lichte desemsmaak
Graansoort
haver-tarwe
Korst
donkerbruin
Topping
-
Gewicht
800g
Afmetingen (HxLxB, mm)
4x56
Verpakking
VRAC
Rijsagent
desem
Vegan
ja
Allergenen
Voor allergenen info, raadpleeg de technische fiche. Deze kunnen opgevraagd worden in je verkooppunt of via info@detrog.be. Onze producten worden gemaakt in een bakkerij waar sowieso ook gluten, melk, ei, noten, soja en sesam verwerkt worden.
  1. “Frans" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  2. “Française" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  3. De naam “Ardeens" verwijst naar het rustieke karakter van het brood.