0023 Dejeuner

BIO déjeuner

Ref nr:0023
Groot lichtbruin meergranen desembrood. Vezelrijk. Op stenen vloer gebakken

Omschrijving

Groot meergranen brood op basis van huisgemaakte desem. Het brood bevat zonnebloempitten, havervlokken, lijnzaad, roggevlokken, gerstvlokken en sesamzaad en dus tal van positieve eigenschappen!

  • Zonnebloempitten: verlagen actief de cholesterol. Daarbovenop bevatten ze vitamine E, B, B6 en B11, magnesium, fosfor en seleen .
  • Havervlokken: bevat zowel haver als zetmeel, dat traag opgenomen wordt waardoor je lang verzadigd blijft en fungeert als voeding voor je darmflora. Haver is rijk aan proteïnen, onverzadigde vetten en vitamine B. Haver wordt al meer dan 4.000 jaar geconsumeerd. In de Oudheid werd het gezien als een voedingsmiddel voor de lagere klassen, maar deze perceptie is nu veranderd.
  • Lijnzaad: een middel bij darmproblemen en zou daarnaast ook goed zijn voor onder andere je hart en bloedvaten.
  • Roggevlokken: bevat ijzer, kalium en vitamine B6
  • Gerstvlokken: bevatten mineralen en vezels.

Dit déjeuner brood vormt dan ook de ideale start van de dag!

technische fiches op aanvraag

Kenmerken

Eigenschappen
rond, ambachtelijk, authentiek en lichte desemsmaak
Graansoort
tarwe
Korst
donkere korst
Gewicht
800g
Verpakking
dagvers
Rijsagent
desem
Vegan
ja
Allergenen
Voor allergenen info, raadpleeg de technische fiche. Deze kunnen opgevraagd worden in je verkooppunt of via info@detrog.be. Onze producten worden gemaakt in een bakkerij waar sowieso ook gluten, melk, ei, noten, soja en sesam verwerkt worden.
  1. “Frans" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  2. “Française" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  3. De naam “Ardeens" verwijst naar het rustieke karakter van het brood.