Screen Shot 2017 10 26 At 15 21 00

BIO cougnou

Ref nr:EP0364
Brioche brood met parelsuiker.

Omschrijving

Dit artisanaal brioche brood is speciaal vervaardigd voor de eindejaarsperiode. Het suikerbroodje heeft een intens, zoete smaak. De korst is ingesneden en afgewerkt met parelsuiker. Dit luxe brood is gemaakt met echte boter, eieren en volle melkpoeder.
Zoals al onze producten is deze ambachtelijk vervaardigd en gemaakt met uitsluitend biologische ingrediënten.

Wist je dat?

De eerste cougnous dateren al van de negende eeuw. Het waren oorspronkelijk kleine, geknede broodjes van melk en eieren in de vorm van… een tafelhoek. De naam cougnou is dan ook afgeleid van het Latijnse coniada wat kleine hoek betekent. Intussen ziet het broodje er anders uit: meestal koop je de brioche in de vorm van een Jezuskindje.

Wanneer het brioche brood op tafel kwam – traditioneel tussen Oud en Nieuw - werd dat als een luxe bestempeld. Andere dagen at men namelijk uitsluitend roggebrood.


technische fiches op aanvraag

Kenmerken

Eigenschappen
suikerbroodje, natuurlijk, licht zoet,
Graansoort
tarwe
Korst
bruin
Topping
parelsuiker
Gewicht
500
Verpakking
flowpack
Rijsagent
gist
Allergenen
Voor allergenen info, raadpleeg de technische fiche. Deze kunnen opgevraagd worden in je verkooppunt of via info@detrog.be. Onze producten worden gemaakt in een bakkerij waar sowieso ook gluten, melk, ei, noten, soja en sesam verwerkt worden.