0362 Sfeerfoto Lores 01

BIO burgerbroodje meergranen

Ref nr:0362
Burgerbroodje op basis van meergranendeeg met een rijke decoratie van granen.

omschrijving

Dit bruin burgerbroodje is vervaardigd van een meergranendeeg afgewerkt met een rijke decoratie van granen. Het broodje bevat tal van smakelijke granen zoals zonnebloempitten, havervlokken, sesamzaad, tarwevlokken en boekweitgrutten! Dit zorgt voor die extra bite en crunch bij het eten! 

Deze granen zitten ook nog eens boordevol positieve eigenschappen:

  • Zonnebloempitten: zouden actief de cholesterol verlagen. Daarbovenop zouden ze vitamine E, B, B6 en B11 bevatten. Verder zouden ze magnesium, fosfor en seleen bevatten.
  • Havervlokken: Haver zou zowel zetmeel bevatten dat traag opgenomen wordt waardoor je lang verzadigd blijft en het zou ook  fungeren als voeding voor je darmflora. Haver zou rijk zijn aan proteïnen, onverzadigde vetten en vitamine B. Haver wordt al meer dan 4.000 jaar geconsumeerd. In de Oudheid werd het gezien als een voedingsmiddel voor de lagere klassen, maar deze perceptie is nu veranderd
  • Sesamzaad: zou voedingsvezels en proteïnen bevatten. Het zaad zou vitamine B bevatten en magnesium.  
  • Tarwevlokken: bevat veel vezels en zorgt voor een lang verzadigd gevoel. 

Zoals al onze producten is deze ambachtelijk vervaardigd en gemaakt met biologische ingrediënten.

technische fiches op aanvraag

Kenmerken

Eigenschappen
rond, authentieke smaak van granen,
Graansoort
haver-rogge-tarwe
Korst
bruin
Topping
meergranen topping
Gewicht
95g
Afmetingen (HxLxB, mm)
hoogte: 40mm, diameter: 90mm
Verpakking
dagvers
Rijsagent
gist
Aantal stuks
1
Vegan
ja
Allergenen
Voor allergenen info, raadpleeg de technische fiche. Deze kunnen opgevraagd worden in je verkooppunt of via info@detrog.be. Onze producten worden gemaakt in een bakkerij waar sowieso ook gluten, melk, ei, noten, soja en sesam verwerkt worden.
  1. “Frans" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  2. “Française" in de productnaam verwijst naar de traditionele Franse wijze waarop dit brood gemaakt werd, nl. een recept op basis van desem, gehydrateerde degen, lange rust- en rijstijden voor het deeg en vervolgens op stenen vloer gebakken.
  3. De naam “Ardeens" verwijst naar het rustieke karakter van het brood.