Articles

Gezond en bewust lunchen bij Elisa in Leuven

06/12

Articles

Bewust eten en gezond lunchen is de trend van vandaag maar wordt de standaard van morgen. Daarom werkt Elisa, lunchroom uit Leuven, samen met leveranciers die haar waarden delen: ambachtelijke, duurzame kwaliteitsproducten. Daarom kiezen ze er bewust voor ons "Bio Ardeens Brood" voor hun belegde boterhammen.

In hartje Wezemaal in Belgïe beginnen Elisa en Eduard Wuyts in 1935 een eigen koffiebranderij. Hier begint het verhaal van JAVA Koffie en Elisa. Hélène, Hilda en Yvonne zetten de zaak verder, hun drie dochters. Kleinzoon Wim krijgt de passie voor koffie met de paplepel mee. Vandaag zet Kathleen Claes de zaak van haar overgrootmoeder Elisa verder. Zo staat voor het eerst in vier generaties opnieuw een vrouw aan het hoofd. Als hommage aan haar overgrootmoeder lanceert Kathleen 'Elisa by JAVA Coffee’. Want de manier waarop je koffie bereid wordt, met wie je ervan geniet en wat je erbij eet kan van je koffiemoment zoveel meer maken.

Bij Elisa willen we dat moment helemaal tot zijn recht laten komen. Bewust eten en gezond lunchen is de trend van vandaag maar wordt de standaard van morgen. Daarom werkt Elisa samen met leveranciers die haar waarden delen: ambachtelijke, duurzame kwaliteitsproducten. Bakkerij De Trog selecteert enkel de beste biologische grondstoffen om in hun meest originele en eerlijke vorm te verwerken. Zuivelleverancier de Hollebeekhoeve brengt door lage pasteurisatie in eigen huis de ware smaak van verse zuivel terug. Ze verwerken hun eigen melk binnen de 24 uur tot smaakvolle zuivelproducten mét behoud van de volle smaak en alle vitaminen. Hun charcuterie komt van een paar panden verderop in de Brusselsestraat. Bij culinaire slagerij Ox zorgen Rik en Fran dagelijks voor ambachtelijk bereid kwaliteitsvlees. Zo is hun nootham en spek afkomstig van het varkensras Duroc d’olives, een ras dat gevoed wordt met onder andere olijfolie om zo een gezondere vetsamenstelling te krijgen.”

ELISA-LOW-RES_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg
“We wensen de volgende generaties in de ogen te kunnen kijken. Vakkennis is onze bondgenoot. Met de ambachtelijke kennis van het verleden spelen we smaakvol in op de toekomst, want vegan moet ook lekker zijn.”

Vegan, bewust en gezond eten met respect voor mens, dier en natuur.

Vegan, plant based consumeren is een maatschappelijke trend die door een steeds groter deel van de samenleving wordt uitgedragen. Samen willen ze een bijdrage leveren aan de minimalisatie van de ecologische voetafdruk en investeren in dierenwelzijn, biodiversiteit en plantbased voeding. “We wensen de volgende generaties in de ogen te kunnen kijken. Vakkennis is onze bondgenoot. Met de ambachtelijke kennis van het verleden spelen we smaakvol in op de toekomst, want vegan moet ook lekker zijn.”



Duurzaamheid betekent ook oog hebben voor waste reduction. “De Bio Croustini is een lekker en creatief product dat duurzaamheid uitstraalt. Wie valt er niet voor” vinden ze bij Elisa. Ze worden vervaardigd van surplus baguettes. Mediterrane kruiden en fijne olijfolie geven ze een heerlijke smaak. Deze combinatie maken ze tot een echte food waste reduction referentie. “Let’s make waste great again!”

Wat dacht je van deze smaakvolle topper?

Open sandwich “Niçoise” met artisjoktapenade van Delisol als basis voor de tonijnsalade.

Creatief videorecept: https://detrog.be/nl/recepten/...

Ardeens-Open-bread-Nicoise08_LR_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg