Recepten
Avondbrood pistolet torentjes met vegan eiersalade, linzenmix & gegrilde wortel
Low carb – High protein pistolets met vegan “no-egg” salad Energie-rijk op een plantaardige manier!
Ingrediënten: 6 torentjes – 2-4 pers
6x avondbrood pistolets
200g gegrilde wortelslierten SNS
Garnituur:
- 150g voorgekookte linzenmix Ardo
- Olijfolie
- Rode wijn azijn
- Zout en peper
- Rode biet scheuten
- Kropsalade blaadjes gewassen
Vegan “no-egg” salad:
- 300g uitgelekte kekererwten (blik)
- 2el fijngesneden selder blokjes 2el fijngehakte zure augurken
- 2el vegan mayonnaise 1el Pickles Rascals tastebuddies
- 1el graanmosterd
- 1tl kurkumapoeder of puree
- 1el gehakte dille
- 1 mespunt lookgranulaat droog
Bereiding
- De lunchbroodjes met sesam en nigelle afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 4-5 minuten. Afkoelen en horizontaal in 2 snijden
- Meng de vegan aioli met hummus, artisjoktapenade, afkruiden met peper en zout.
- Doe de ijsbergsalade in een kom en meng met de helft van de aioli mix, en de vegan Prosociano, rasp zeste van ½ citroen in de mengeling, afkruiden met zout en peper.
- De just like chicken van “ Greenway” mengen met een scheutje olijfolie en kort grillen of bakken in een anti-kleefpan.
- Smeer op de onder van de sandwich in met een laagje van aioli mix, dresseer daarop de gemengde ijsbergsalade en de gegrilde greenway just like chicken.
- Aftoppen met gegrilde groententartaar naar smaak, fijn gesneden rode ajuin en als finishing touch enkele blaadjes platte peterselie
- Nog een smaakbom voor vegan lovers!
Allergenen: Soja, Selder, Gluten, Mosterd, Sesam