Recepten

Avondbrood pistolet torentjes met vegan eiersalade, linzenmix & gegrilde wortel

Low carb – High protein pistolets met vegan “no-egg” salad Energie-rijk op een plantaardige manier!

Ingrediënten: 6 torentjes – 2-4 pers

6x avondbrood pistolets
200g gegrilde wortelslierten SNS

Garnituur:
- 150g voorgekookte linzenmix Ardo
- Olijfolie
- Rode wijn azijn
- Zout en peper
- Rode biet scheuten
- Kropsalade blaadjes gewassen

Vegan “no-egg” salad:
- 300g uitgelekte kekererwten (blik)
- 2el fijngesneden selder blokjes 2el fijngehakte zure augurken
- 2el vegan mayonnaise 1el Pickles Rascals tastebuddies
- 1el graanmosterd
- 1tl kurkumapoeder of puree
- 1el gehakte dille
- 1 mespunt lookgranulaat droog

Avondbrood pistolet torentjes met vegan eiersalade, linzenmix & gegrilde wortel

Bereiding

  1. De lunchbroodjes met sesam en nigelle afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 4-5 minuten. Afkoelen en horizontaal in 2 snijden
  2. Meng de vegan aioli met hummus, artisjoktapenade, afkruiden met peper en zout.
  3. Doe de ijsbergsalade in een kom en meng met de helft van de aioli mix, en de vegan Prosociano, rasp zeste van ½ citroen in de mengeling, afkruiden met zout en peper.
  4. De just like chicken van “ Greenway” mengen met een scheutje olijfolie en kort grillen of bakken in een anti-kleefpan.
  5. Smeer op de onder van de sandwich in met een laagje van aioli mix, dresseer daarop de gemengde ijsbergsalade en de gegrilde greenway just like chicken.
  6. Aftoppen met gegrilde groententartaar naar smaak, fijn gesneden rode ajuin en als finishing touch enkele blaadjes platte peterselie
  7. Nog een smaakbom voor vegan lovers!

Allergenen: Soja, Selder, Gluten, Mosterd, Sesam