Uit de blog

Haute Dogs ® & burgers

18/04

Uit de blog

Ons burger bun assortiment onderscheidt zich doordat het op ambachtelijke wijze vervaardigd is. Er gaat nog steeds heel wat handwerk aan onze creaties vooraf, wat ze uniek van uitzicht en smaak maken. We grijpen terug naar authentieke recepten door gebruik te maken van poolish, autolyse of voordeeg, waardoor we op een natuurlijke manier structuur, vershouding en aroma verkrijgen.

Het deeg wordt gedraaid in traag draaiende kneders om manipulatie van het deeg tegen te gaan. Later worden ze afgebakken in speciaal daartoe bestemde ovens, waardoor we een gelijkmatige kleur en bakwijze kunnen garanderen

Verantwoord Burgeren

Bij Bio De Trog dragen we ethiek hoog in het vaandel. Verantwoorde keuzes maken in grondstoffen is een basis. Zo weren we chemische verbeteraars en bewaarmiddelen.. Als zoetstof gebruiken we ongeraffineerde rietsuiker en zelfs ons zeezout bevat geen antiklontermiddel. Daarbovenop zijn onze broden biologisch. Dit betekent dat de graangewassen uit volle grond komen en groeien zonder gebruik van chemische pesticiden of kunstmest.

Doordat onze grondstoffen niet gestandaardiseerd zijn dienen onze bakkers uiterst alert en vakbekwaam te zijn om elke dag opnieuw een kwalitatief resultaat neer te zetten. Wat voor velen als last beschouwd wordt, is voor onze bakkers een uitdaging.

Onze mensen hebben dan ook allen een volwaardig bakkersdiploma en worden steevast intern bijgeschoold. Bij ons leren ze observeren. Dat is ruiken, voelen en zien. Voor velen een tegenstelling tot hun vroegere ervaringen, waar de klok de processen bepaald.

Burgers

Onze Burger Broodjes

Een aantal jaren geleden werd de ‘hamburger’ plots meer dan gewoon ‘fast food’. Maar waar vele recepten soms uitpakten met verrassende combinaties en de klassieke burgers omzetten in ware smaakbommen, vonden we bij Biobakkerij De Trog dat de kwaliteit van de gebruikte broodjes nog wat te wensen overliet. Onze bakkers gingen aan het werk met één doel: het creëren van een ambachtelijk bereid burgerbroodje, gemaakt van de meest kwalitatieve, biologische ingrediënten. Het resultaat is een heerlijk assortiment aan bio burgerbroodjes. Ze tillen elk burgerrecept naar een hoger niveau, zodat het beste vlees en de lekkerste ingrediënten mooi tot hun recht komen tussen een heerlijk ambachtelijke ‘bun’ van Bio De Trog.

Onze burgerbroodjes zijn, met een diameter van ± 10,5 cm, vrij groot! Zo past elke stevige hamburger er perfect tussen, en zorgen het zachte deeg en de volle smaak ervoor dat jouw ingrediënten kunnen ‘shinen’.

burger 2


Het Assortiment

Burger-Brun-Website_9e00656039b9bb4955a23600248761fc.jpg